Ukoliko niste do sada imali priliku da probate ovaj kolač, ne propustite. Podseća na klasičan žuti kolač sa višnjama, samo se umesto brašna koristi pirinač. Brzo se priprema i sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 100 g suvog groždja
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- korica limuna
- 300 ml mleka za pirinač
- malo cimeta
- malo voća po izboru
Priprema:
Skuvati pirinač prvo u vodi pa dokuvati u mleku. Zasladiti po želji. Prohladiti malo. Umutiti jaja sa 4 kašike šećera. U kuvan pirinač dodati koricu limuna, suvo grožđe i cimet pa izmešati.
Umućena jaja dodavati u pirinač i sve dobro izjednačiti. Veći pleh (35 cm ) podmazati uljem i posuti brašnom. Izliti smesu poravnati pa poređati voće. Protresti pleh. Peći 50-60 min na 200 stepeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus