Ukoliko niste do sada imali priliku da probate ovaj kolač, ne propustite. Podseća na klasičan žuti kolač sa višnjama, samo se umesto brašna koristi pirinač. Brzo se priprema i sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 100 g suvog groždja
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- korica limuna
- 300 ml mleka za pirinač
- malo cimeta
- malo voća po izboru
Priprema:
Skuvati pirinač prvo u vodi pa dokuvati u mleku. Zasladiti po želji. Prohladiti malo. Umutiti jaja sa 4 kašike šećera. U kuvan pirinač dodati koricu limuna, suvo grožđe i cimet pa izmešati.
Umućena jaja dodavati u pirinač i sve dobro izjednačiti. Veći pleh (35 cm ) podmazati uljem i posuti brašnom. Izliti smesu poravnati pa poređati voće. Protresti pleh. Peći 50-60 min na 200 stepeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem