Ukoliko niste do sada imali priliku da probate ovaj kolač, ne propustite. Podseća na klasičan žuti kolač sa višnjama, samo se umesto brašna koristi pirinač. Brzo se priprema i sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 300 g pirinča
  • 100 g suvog groždja
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • korica limuna
  • 300 ml mleka za pirinač
  • malo cimeta
  • malo voća po izboru

Priprema:

Skuvati pirinač prvo u vodi pa dokuvati u mleku. Zasladiti po želji. Prohladiti malo. Umutiti jaja sa 4 kašike šećera. U kuvan pirinač dodati koricu limuna, suvo grožđe i cimet pa izmešati.

Umućena jaja dodavati u pirinač i sve dobro izjednačiti. Veći pleh (35 cm ) podmazati uljem i posuti brašnom. Izliti smesu poravnati pa poređati voće. Protresti pleh. Peći 50-60 min na 200 stepeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja