Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Poslastica našeg detinjstva - SUTLIJAŠ

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Poslastica našeg detinjstva - SUTLIJAŠ

 Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Starinska poslastica svima omiljena.

Evo kako i vi da postanete majstor za sutlijaš.

Sastojci:

  • čaša pirinča (po mogućstvu oblog zrna)
  • 1 l mleka
  • kesica vanilin-šećera
  • šećer po ukusu
  • cimet

Priprema:

Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga voda prekrije. Stavite da se kuva, pa kad provri, smanjite temperaturu, pa postepeno dolijte još oko 1 dl vode.

Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad uvri sva voda, dodajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajući. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka.

Pirinač je skuvan kad mleko postane gusto. Tad dodajte šećer i vanilin šećer, mešajte još minut-dva na vatri.

Pre nego što sipate sutlijaš u posude, ostavite ga u poklopljenoj šerpi desetak minuta da odstoji. Pred posluživanje sutlijaš pospite cimetom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti