Domaćinska seljačka pita, podseća na gibanicu, a pravi se od kora, feta sira i preliva. Ako želite baš autentičnu pitu kore napravite sami, kao i kiselu vodu i fetu. Jeste da je to malo komplikovanije i duže traje, ali ukus je neuporedivo bolji. Svakako, odlična je i sa kupovnim namirnicama, a brže se sprema.
Kako bi vam korica bila ovako hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Sastojci:
- 500 g kora
- 400 g feta sira
- 4 jajeta
- 250 ml mleka
- 100 ml kisele vode
- 1 kašika brašna
- 16 g praška za pecivo
- 40 g putera
- 20 ml ulja
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, kiselom vodom, uljem i brašnom sa praškom za pecivo. Premažite pleh otopljenim puterom. Stavite jednu koru u pleh. Prelijte istopljenim puterom i dodajte mrvljenu fetu. Sipajte preliv i tako radite dok ne utrošite materijal. Zatvorite korom, prelijte sa istopljenim puterom i dodajte fetu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus