Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPAJTE PREKO KROMPIRUŠE OVAJ PRELIV KAKO BI BILA MEKANA I HRSKAVA: Trik koji će pitu učiniti sočnom na prvi zalogaj

Preko gotove pite krompiruše sipajte preliv koji će je učiniti hrskavom ili mekanom.

 Trik za savršenu pitu krompirušu 2110575566 Izvor: Shutterstock

Pitu krompirušu ste pravili često i ne postoji osoba koja će odbiti parče. Odlična je za doručak ili večeru uz čašu domaćeg jogurta. Ovaj recept od svih drugih izdvaja preliv. Kada je pita gotova ona se preliva, a ako želite da bude mekana preliv ostavite da upije, a ako želite da bude hrskava na vrhu, višak preliva izlijte. 

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 20 ml ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 10 g soli

Za punjenje:

  • 300 g krompira
  • 30 ml ulja
  • 60 g crnog luka

Za preliv:

  • 150-200 ml vode 
  • 25 g maslaca 
  • 1 kašika maslinovog ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte vodu, ulje i sirće sa malo soli. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrije i ostavite da odmori 20 minuta. Podelite testo na 4 dela i oblikujte loptice. Svaku razvucite na tanak krug, pokrijte i ostavite da odmori nekih 20 minuta. Svaki krug prstima razvucite tanko, skoro providno. Premažite uljem. Krompir skuvajte, a luk iseckajte i propržite. Zatim pomešajte i ispasirajte. Sipajte na koru krompir po širini i urolajte, pa napravite kao puža. Ređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Sastojke za preliv skuvajte u tiganju, kada se sjedine prelijte vruću pitu. Poklopite drugom tepsijom i ostavite par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Саша

Какво сирће, уље и маслац, лук.... 🤣🤣🤣🤣

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti