Ovog vikenda pripremite preukusnu pitu sa mesom iz tiganja. U nadev ide i kupus, a testo se ne mesi i treba vam malo slobodnog vremena da je pripremite. Umesto domaćih ili gotovih kora, koriste se tortilje, a recept je toliko lak da uspeva i početnicima. Sigurni smo da će vam se dopasti ova izdašna i brza pita sa mesom.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 400 g kupusa
- 1 glavica luka
- prstohvat soli
- malo bibera
- biber po ukusu
- malo belog luka u prahu
- 2 jaja
- 2 velike tortilje + 1 manja tortilja
Recept za pitu sa mesom i kupusom iz tiganja:
Iseckajte pileći file, kupus i crni luk. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte meso. Pržite nekoliko minuta na jakoj vatri i mešajte, pa dodajte crni luk. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte kupus. Promešajte i dinstajte nekoliko minuta dok kupus ne omekša, pa dodajte so, biber i beli luk u prahu. Promešajte sastojke za nadev za pitu sa mesom i krčkajte još koji minut. Smesu sa nadevom od mesa i kupusa ostavite u posudi. Umutite jaja, odvojite 2-3 kašike za premaz, a ostatak ubacite u nadev sa mesom i kupusom. Dve veće tortilje premažite jajima, pa ih stavite u podmazan tiganj. Posredini rasporedite nadev od mesa i kupusa, pa poklopite manjom tortiljom. I nju premažite jajima, pa poklopite sa strane ivice većim tortiljama. Poklopite tiganj, pa pecite pitu sa mesom i kupusom još 15 minuta na srednjoj vatri. Pažljivo okrenite, pa pecite pitu sa mesom i kupusom još nekolko minuta. Preporučujemo i zalivenu pitu sa mesom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem