Najpoznatija pita sa mesom je svakako burek, ali ako želite da napravite nešto drugačije, a jednako ukusno, naš predlog je ovaj recept. Pita sa mlevenim mesom i 3 vrste luka od gotovih kora se pravi jednostavno, a ukus je nezaboravan. Kombinacija jeftinih sastojaka je prosto savršena, a preliv od jogurta, kao i umućena jaja koja se dodaju par minuta kasnije je čine još boljom. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 400 g mlevenog mesa
- 3 crna luka
- 1 praziluk
- 1 mladi luk
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 4 jajeta
Priprema:
Crni luk, mladi luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite u tiganju na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveno meso, začinite po želji i promešajte. Pržite dok ne bude gotovo. Kore podelite na tri jednaka dela (ako ima 12 kora u pokovanju, to znači po 4 kore u jednom delu). U malo nauljenu tepsiju poređajte prvi deo kora, tako da oblože dno. Sipajte polovinu fila preko i premažite. Zatim poređajte drugi deo kora, pa sipajte preostali fil. Na vrh stavite treći deo kora i isecite na kocke. U posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i jogurt. Začinite po želji, a onda dobijenu smesu prelijte preko pite. Ostavite par minuta da upije. Jaja posolite i umuite, pa sipajte preko pite. Malo protrestite tepsiju da lepo upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10 minuta, a onda pokrijte folijom i pecite na 200°C još nekih 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus