Jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje je pica. Najpoznatije su margarita i kaprićoza, ali danas možete da pronađete i recept za slatku picu, kao što je ona sa nutelom. Ako volite da jedete ovo jelo od testa onda obavezno probajte i pica pitu. Jednostavno se pravi, od sastojaka koji nisu skupi, a ukus je fantastičan. Korica koja krcka u ustima i fantastičan nadev su proverena kombinacija koja garantuje dobar ukus, a umesto klasične pite sa sirom ili mesom, napravite ovu sa sastojcima za picu.

  • Sastojci:
  • 500 g tankih kora za pite
  • 3 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 150 ml jogurta
  • 100 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Za nadev:
  • 300 g praške šunke
  • 300 g tvrdog sira 
  • 200 g kečapa
  • origano

Priprema:
Podeliti kore na 3 jednaka dela (svaki deo treba da ima po 5 kora). Umutite jaja, pa dodajte ulje, jogurt, brašno, so i prašak za pecivo, pa sve sjedinite mikserom. Na radnu površinu stavite koru, pa premažite smesom od jaja, preko stavite drugu koru, opet premažite smesom od jaja, pa stavite treću koru i premažite smesom od jaja. Na kraju stavite četvrtu koru, pa premažite kečapom, stavite petu koru, pa poređajte šunku, rendani sir i pospite origano. Urolajte, pa stavite u tepsiju. Tako uradite i sa preostalim korama. Kada poređate sve rolate prelijte preostalom smesom sa jajima, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobije zlatnu boju. 

Izvor: Stvar ukusa