Pite koje se prave tako što se sastojci pomešaju u posudi spadaju u one najjednostavnije, ali to ne znači da nisu ukusne. Carska pita je jedna od omiljenijih u Srbiji, a njena priprema je najlakša moguća. Ako volite da je jedete, predlažemo vam da napravite lažnu carsku pitu i to od povrća, a za testo su vam potrebna samo jaja i brašno. Preukusna carska pita će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 4 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g tvrdog sira
- 100 g brašna
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu i sitno seckanu papriku. Posolite i pobiberite, pa kada povrće omekša sipajte u posudu u kojoj ste prethodno izrendali brokoli. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa pavlakom za kuvanje. Sipajte dobijenu smesu u povrće i promešajte, a onda dodajte i brašno. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem