Pite koje se prave tako što se sastojci pomešaju u posudi spadaju u one najjednostavnije, ali to ne znači da nisu ukusne. Carska pita je jedna od omiljenijih u Srbiji, a njena priprema je najlakša moguća. Ako volite da je jedete, predlažemo vam da napravite lažnu carsku pitu i to od povrća, a za testo su vam potrebna samo jaja i brašno. Preukusna carska pita će vas oduševiti već na prvi zalogaj. 

  • Sastojci:
  • 1 brokoli
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika 
  • 4 jajeta 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 50 g tvrdog sira 
  • 100 g brašna 

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu i sitno seckanu papriku. Posolite i pobiberite, pa kada povrće omekša sipajte u posudu u kojoj ste prethodno izrendali brokoli. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa pavlakom za kuvanje. Sipajte dobijenu smesu u povrće i promešajte, a onda dodajte i brašno. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa