Svaka domaćica ima svoj recept za kiflice, ali ako želite da napravite najmekše na svetu punjene sirom, onda isprobajte ove. Testo je neverovatno lako da se umesi, a napravićete kiflice koje su mekane kao duša, mirisne i što je najbolje od svega i sutradan su sveže kao da ste ih tek ispekli. Ovaj recept svi traže, a ako želite umesto slanog nadeva možete da ih punite i džemom ili eurokremom.  

  • Sastojci: 
  • oko 1 kg brašna 
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 2 jajeta
  • 400 ml toplog mleka
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • Za nadev: 
  • 400 g feta sira 
  • 100 g kisele pavlake 

Priprema: 
U posudu sipajte toplo mleko i kvasac sa šećerom, pa promešajte. Dodajte 2 belanceta i ulje i sve lepo sjedinite. Postepeno dodajte brašno i so i umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat i po vremena. Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na nekoliko delova (oko 10-12) i oblikujte loptice. Svaku razvucite oklagijom u obliku kvadrata, nafilujte sirom koji ste pomešali sa pavlakom, pa urolajte i savijte u obliku polumeseca. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da nadođu dok se rerna greje. Premažite umućenim žumancima i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa