Svaka domaćica ima svoj recept za kiflice, ali ako želite da napravite najmekše na svetu punjene sirom, onda isprobajte ove. Testo je neverovatno lako da se umesi, a napravićete kiflice koje su mekane kao duša, mirisne i što je najbolje od svega i sutradan su sveže kao da ste ih tek ispekli. Ovaj recept svi traže, a ako želite umesto slanog nadeva možete da ih punite i džemom ili eurokremom.
- Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 jajeta
- 400 ml toplog mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- Za nadev:
- 400 g feta sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko i kvasac sa šećerom, pa promešajte. Dodajte 2 belanceta i ulje i sve lepo sjedinite. Postepeno dodajte brašno i so i umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat i po vremena. Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na nekoliko delova (oko 10-12) i oblikujte loptice. Svaku razvucite oklagijom u obliku kvadrata, nafilujte sirom koji ste pomešali sa pavlakom, pa urolajte i savijte u obliku polumeseca. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da nadođu dok se rerna greje. Premažite umućenim žumancima i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus