Svaka domaćica ima svoj recept za kiflice, ali ako želite da napravite najmekše na svetu punjene sirom, onda isprobajte ove. Testo je neverovatno lako da se umesi, a napravićete kiflice koje su mekane kao duša, mirisne i što je najbolje od svega i sutradan su sveže kao da ste ih tek ispekli. Ovaj recept svi traže, a ako želite umesto slanog nadeva možete da ih punite i džemom ili eurokremom.
- Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 jajeta
- 400 ml toplog mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- Za nadev:
- 400 g feta sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko i kvasac sa šećerom, pa promešajte. Dodajte 2 belanceta i ulje i sve lepo sjedinite. Postepeno dodajte brašno i so i umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat i po vremena. Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na nekoliko delova (oko 10-12) i oblikujte loptice. Svaku razvucite oklagijom u obliku kvadrata, nafilujte sirom koji ste pomešali sa pavlakom, pa urolajte i savijte u obliku polumeseca. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da nadođu dok se rerna greje. Premažite umućenim žumancima i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem