Ne postoji ništa lepše od domaćih kiflica, a koliko god delovalo komplikovano, zaista su jednostavne za pripremu. Naš današnji predlog su najmekše slatke kiflice koje su punjene svežim sirom i suvim grožđem, ali ovaj nadev možete da zamenite i džemom. Testo je mekano zahvaljujući pavlaci koja se dodaje u njega, pa sa ovim receptom nema greške. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 100 ml mleka
  • 8 g kvasca
  • 60 g šećera
  • 100 g pavlake
  • 70 g ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 10 g vanilin šećera
  • 500 g brašna
  • 2 jajeta 
  • Za punjenje: 
  • 350 g svežeg sira
  • 60 g šećera  
  • 1 žumance 
  • 2 kašike brašna 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 60-70 g suvog grožđa
  • Za premaz:
  • 1 belance 

Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko, kvasac, vanilin šećer i so, pa promešajte. Zatim dodajte šećer, ulje, jaja i pavlaku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Umesite mekano testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori sat vremena na toplom. Za to vreme napravite punjenje tako što ćete pomešati sir, vanilin šećer, šećer, brašno i žumance. Sjedinite štapnim mikserom ili u blenderu, pa dodajte suvo grožđe i promešajte. Razvucite tanko testo u obliku kvadrata ili pravougaonika. Preko cele površine premažite nadevom, pa preklopite jednim krajem do pola, pa drugim krajem preklopite preko. Isecite i uvrtite. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte kesom ili providnom folijom i ostavite da nadođe još 20 minuta. Premažite belancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 17 minuta. Ako želite pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa