Kada vam se jede nešto slatko, a u kući nemate puno sastojaka, ovaj kolač je pravi izbor. Kako je krenulo lepo vreme, svima više prijaju poslastice koje nisu teške, pa je voćni kolač idealno rešenje. Ovaj se priprema nikad jednostavnije i ne postoji šansa da vam ne uspe. Keks možete da koristite po želji, a preporučljivo je da bude mekši. 

  • Sastojci:
  • 500 g slatke pavlake 
  • 500 g maskarpone sira 
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 g smrznutog bobičastog voća
  • keks

Priprema:
Umutite slatku pavlaku i maskrapone, pa dodajte šećer u prahu i sjedinite mikserom. Voće odmrznite, pa procedite višak vode. U vatrostalnu posudu poređajte keks, preko sipajte fil, a onda poređajte voće. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa