Domaće kiflice sa sirom se pojedu u trenu, a isprobajte i slatku verziju koja će vam se sigurno dopasti. Umesite testo mekano kao duša, pa nafilujte smesom od sira i šećera. Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo jer se boje neuspeha, ali ovaj recept je poprilično jednostavan. A kada se ispeku kiflice su toliko dobre da će cela tura nestati u trenu. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 250 ml toplog mleka 
  • 50 g šećera 
  • 1/3 kašičice soli 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 jaje 
  • 60 g putera 
  • 500 g brašna 
  • Za nadev:
  • 400 g svežeg sira 
  • 1 belance
  • 50 g šećera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 1 kašičica kukuruznog skroba
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka

Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko, šećer, so, kvasac, jaje i istopljeni puter. Dobro sjedinite i dodajte brašno. Umesite mekano testo, pa pokrijte krpom i ostavite na toplom sat vremena da odmori. U drugoj posudi pomešajte sir, belance, šećer, vanilin šećer i skrob. Sjedinite štapnim mikserom ili u blenderu da dobijete glatku smesu. Testo podelite na 2 dela, pa oblikujte pravougaonik. Isecite po 10 traka na svakom pravougaoniku. Po sredini svake trake napravite prorez, ali ne do kraja. Sa obe strane proreza napravite manje proreze, po celoj dužini. Nafilujte sirom i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pokrijte krpom i ostavite 15 minuta. Premažite ih žumancetom pomešanim sa mlekom. Pecite na 180°C oko 25-30 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE