Domaće kiflice sa sirom se pojedu u trenu, a isprobajte i slatku verziju koja će vam se sigurno dopasti. Umesite testo mekano kao duša, pa nafilujte smesom od sira i šećera. Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo jer se boje neuspeha, ali ovaj recept je poprilično jednostavan. A kada se ispeku kiflice su toliko dobre da će cela tura nestati u trenu.
- Sastojci:
- Za testo:
- 250 ml toplog mleka
- 50 g šećera
- 1/3 kašičice soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 60 g putera
- 500 g brašna
- Za nadev:
- 400 g svežeg sira
- 1 belance
- 50 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko, šećer, so, kvasac, jaje i istopljeni puter. Dobro sjedinite i dodajte brašno. Umesite mekano testo, pa pokrijte krpom i ostavite na toplom sat vremena da odmori. U drugoj posudi pomešajte sir, belance, šećer, vanilin šećer i skrob. Sjedinite štapnim mikserom ili u blenderu da dobijete glatku smesu. Testo podelite na 2 dela, pa oblikujte pravougaonik. Isecite po 10 traka na svakom pravougaoniku. Po sredini svake trake napravite prorez, ali ne do kraja. Sa obe strane proreza napravite manje proreze, po celoj dužini. Nafilujte sirom i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pokrijte krpom i ostavite 15 minuta. Premažite ih žumancetom pomešanim sa mlekom. Pecite na 180°C oko 25-30 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus