Krofne su slatko testo koje nas i mirisom i ukusom vraća u detinjstvo. Bilo da ih jedete prazne, sa šećerom, punjene džemom ili čokoladom toliko su ukusne da se nećete zaustaviti samo na jednoj.
Pred vama je recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!
Sastojci:
- 320 g brašna
- 50 g šećera
- 1/4 kašičice soli
- 7 g instant kvasca
- 160 ml toplog mleka
- 4 kašike neslanog putera otopljenog
- 2 žumanca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- šećer i otopljeni puter za posipanje
Priprema:
Pomešajte 100 g brašna, šećer, so i kvasac. Dobro promešajte pa dodajte otopljeni puter, žumanca, ekstarkt vanile i toplo mleko. Mešajte žicom. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta. Nakon toga dodajte ostatak brašna iizradite testo rukama. Ostavite da odmori 45 minuta pa ga razvucite i čašom vadite krofne. Stavite krugove u pleh na pek papir, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta dok se rerna zagreva. Pecite potom na 165 stepeni dok ne porumene.
Kada su gotove premažite otopljenim puterom i uvaljajte u šećer.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus