Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE: Umesto prženja u dubokom ulju, ispecite ih - neverovatno mekane i vazdušaste (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Ovo je jedan od najboljih recepata i sa njim ćete dobiti najmekše i neverovatno vazušaste krofne.

 pečene krofne.png Izvor: Printscreen/Youtube/Mamagician

Krofne su slatko testo koje nas i mirisom i ukusom vraća u detinjstvo. Bilo da ih jedete prazne, sa šećerom, punjene džemom ili čokoladom toliko su ukusne da se nećete zaustaviti samo na jednoj.

Pred vama je recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!

Sastojci:

  • 320 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 7 g instant kvasca
  • 160 ml toplog mleka
  • 4 kašike neslanog putera otopljenog
  • 2 žumanca
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • šećer i otopljeni puter za posipanje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte 100 g brašna, šećer, so i kvasac. Dobro promešajte pa dodajte otopljeni puter, žumanca, ekstarkt vanile i toplo mleko. Mešajte žicom. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta. Nakon toga dodajte ostatak brašna iizradite testo rukama. Ostavite da odmori 45 minuta pa ga razvucite i čašom vadite krofne. Stavite krugove u pleh na pek papir, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta dok se rerna zagreva. Pecite potom na 165 stepeni dok ne porumene.

Kada su gotove premažite otopljenim puterom i uvaljajte u šećer.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti