Ljubitelji čokolade će se oduševiti kada probaju ovaj čokoladni kolač. Toliko je kremast i neodoljiv da se prosto topi u ustima. Ono što je najbolje od svega je i da se prelako pravi, a ulepšaće i svako slavlje. Poređajte keks na dno tepsije i preko premažite čokoladni fil i ohladite. 

  • Sastojci:
  • 120 g keksa 
  • 150-200 ml mleka
  • Za fil:
  • 1 žumance
  • 120 g šećera
  • 90 g skroba
  • 1 l mleka
  • 150 g čokolade + za dekoraciju

Priprema:
Keks umočite u mleko i poređajte u kalup. Zatim umutite žumance sa šećerom, dodajte skrob i mleko i sve lepo promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta i sipajte preko keksa, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider 3-4 sata. Zatim izvadite i pospite rendanom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE