Ljubitelji čokolade će se oduševiti kada probaju ovaj čokoladni kolač. Toliko je kremast i neodoljiv da se prosto topi u ustima. Ono što je najbolje od svega je i da se prelako pravi, a ulepšaće i svako slavlje. Poređajte keks na dno tepsije i preko premažite čokoladni fil i ohladite.
- Sastojci:
- 120 g keksa
- 150-200 ml mleka
- Za fil:
- 1 žumance
- 120 g šećera
- 90 g skroba
- 1 l mleka
- 150 g čokolade + za dekoraciju
Priprema:
Keks umočite u mleko i poređajte u kalup. Zatim umutite žumance sa šećerom, dodajte skrob i mleko i sve lepo promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta i sipajte preko keksa, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider 3-4 sata. Zatim izvadite i pospite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem