Kada su napolju visoke temeprature svi pribegavaju ledenim poslasticama kao što je sladoled. Ako ste i vi ljubitelj, onda vam donosimo recept za neverovatno ukusnu sladoled tortu sa jagodama. Lako se pravi i to od omiljenih sastojaka, a ovu sladoled tortu možete da služite i kada imate neku proslavu.

  • Sastojci:
  • oko 500 g jagoda 
  • 200 g šećera 
  • 100 ml vode 
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 l sladoleda od jagode 
  • 600 g mlevene plazme 
  • 100 g putera 

Priprema:
Jagode sipajte u šerpu i dodajte šećer i vodu. Kada smesa krene da ključa izblendirajte štapnim mikserom. Pomešajte skrob i pavlaku za kuvanje, pa dodajte u smesu sa jagodama i kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se smesa ohladi. Pomešajte mlevenu plazmu i istopljeni puter, pa dobro sjedinite, a onda pola količine sipajte u tespiju i utisnite. Preko sipajte pola količine sladoleda, a onda i smesu sa jagodama. Ostavite samo malo smese za dekoraciju. Preko pospite preostalim keksom, a onda sipajte presotali sladoled od jagode i dekorišite smesom sa jagodama. Stavite u zamrzivač da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa