Kada su napolju visoke temeprature svi pribegavaju ledenim poslasticama kao što je sladoled. Ako ste i vi ljubitelj, onda vam donosimo recept za neverovatno ukusnu sladoled tortu sa jagodama. Lako se pravi i to od omiljenih sastojaka, a ovu sladoled tortu možete da služite i kada imate neku proslavu.
- Sastojci:
- oko 500 g jagoda
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 l sladoleda od jagode
- 600 g mlevene plazme
- 100 g putera
Priprema:
Jagode sipajte u šerpu i dodajte šećer i vodu. Kada smesa krene da ključa izblendirajte štapnim mikserom. Pomešajte skrob i pavlaku za kuvanje, pa dodajte u smesu sa jagodama i kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se smesa ohladi. Pomešajte mlevenu plazmu i istopljeni puter, pa dobro sjedinite, a onda pola količine sipajte u tespiju i utisnite. Preko sipajte pola količine sladoleda, a onda i smesu sa jagodama. Ostavite samo malo smese za dekoraciju. Preko pospite preostalim keksom, a onda sipajte presotali sladoled od jagode i dekorišite smesom sa jagodama. Stavite u zamrzivač da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus