U ovim toplim letnjim danima domaćicama nije do kuvanja, a posebno ne do stajanja pored šporeta da bi napravile kolače. Ipak, ovaj recept iz "Praktične žene" je vrlo jednostavan, nema kuvanja filova, niti pečenja kora, a kao rezultat dobićete izuzetno osvežavajuću poslasticu. 

Sastojci su veoma jednostavni, a umesto malina možete da koristite voće po ukusu.

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 50 g putera

Za fil sa malinama:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 šolja kondenzovanog mleka
  • 300 g malina

Za čokoladni fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 šolja kondenzovanog mleka
  • 2,5 kašike kakao praha

I još:

  • čokoladni sirup

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa mlevenim keksom, da dobijete kompaktnu smesu, apotom je utisnite na dno vatrostalne posude. Maline pomešajte sa umućenom pavlakom i kondezovanim mlekom, a za čokoladni fil umućenu pavlaku sa kondezovanim mlekom pomešajte sa kakao prahom. Preko korice sipajte polovinu fila od malina, sipajte malo čokoladnog sirupa, pa čokoladni fil, opet čokoladni sos i na kraju drugu polovonu fila sa malinama. Tortu stavite u zamrzivač da se skroz zaledi, ali pre služenja izvadite ranije iz zamrzivača da se malo otopi, da biste je lakše isekli.

Izvor: Praktična žena