Tanja Kovač koja vodi poznati kulinarksi blog iz Hrvatske "Recepttura" bila je gošća kod Nataše Pavlović u emisiji "Praktična žena". Ona je pokazala recept za brzu jogurt krempitu sa višnjama, koja se veoma lako pravi, a što je najbolje od svega nema kuvanja fila, sve sastojke samo sjedinite.
Osvežavajuća i savršeno kremasta idealna je poslastica za tople dane, a sigurno će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 ml jogurta
- 250 g šećera
- 25 g želatina
- 110 g šlaga
- 300 g očišćenih višanja
- 320 ml hladne vode
Priprema:
Lisnato testo malo razvucite oklagijom, pa podelite na dva jednaka dela, da dimenzije odgovajau plehu u kom ćete posle praviti kolač. Malo ga izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 190 C oko 15-ak minuta. Kada su kore pečene jednu stavite na dno kalupa, a drugu isecite na kocke. Šlag umutite sa hladnom vodom da dobijete čvrst sneg. Jogurt pomešajte sa šećerom, pa dodajte u šlag, a na kraju sipajte rastopljen želatin i sve lepo promešajte ručnom mutilicom. Dobijeni fil prebacite u kalup preko kore, pa ravnomerno rasporedite višnje. Odozgo poređajte isečenu koru, pa stavite u frižider da se stegne nekih 2-3 sata. Pre služenja po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus