Tanja Kovač koja vodi poznati kulinarksi blog iz Hrvatske "Recepttura" bila je gošća kod Nataše Pavlović u emisiji "Praktična žena". Ona je pokazala recept za brzu jogurt krempitu sa višnjama, koja se veoma lako pravi, a što je najbolje od svega nema kuvanja fila, sve sastojke samo sjedinite.

Osvežavajuća i savršeno kremasta idealna je poslastica za tople dane, a sigurno će vam svi tražiti recept. 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 500 ml jogurta
  • 250 g šećera
  • 25 g želatina
  • 110 g šlaga
  • 300 g očišćenih višanja
  • 320 ml hladne vode

Priprema:

Lisnato testo malo razvucite oklagijom, pa podelite na dva jednaka dela, da dimenzije odgovajau plehu u kom ćete posle praviti kolač. Malo ga izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 190 C oko 15-ak minuta. Kada su kore pečene jednu stavite na dno kalupa, a drugu isecite na kocke. Šlag umutite sa hladnom vodom da dobijete čvrst sneg. Jogurt pomešajte sa šećerom, pa dodajte u šlag, a na kraju sipajte rastopljen želatin i sve lepo promešajte ručnom mutilicom. Dobijeni fil prebacite u kalup preko kore, pa ravnomerno rasporedite višnje. Odozgo poređajte isečenu koru, pa stavite u frižider da se stegne nekih 2-3 sata. Pre služenja po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Praktična žena