Pite sa jabukama i višnjama obično su prvi recepti koje mlade domaćice nauče. Pored onih sa gotovim korama, jednako su popularne i pite za koje nije potrebno mesiti testo, popularno nazvane lenje pite.
Ovo je jedan od tih recepata - nema upotrebe oklagije, a sve što vam je potrebno je nekoliko sastojaka koje svi imamo u kući i desetak minuta vremena da umutite kolač.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- pola šolje ulja
- pola šolje kisele vode
- 1 šolja šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g višanja
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Brašno, ulje, vodu, šećer i prašak za pecivo sipajte u činiju i dobro umutite varjačom. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa sipajte polovinu smese za pitu. Odozgo stavite višnje, pa preko višanja sipajte ostatak smese. Pecite na 220 stepeni dok se ivice kolača ne odvoje od papira za pečenje. Pomešajte šećer u prahu sa vanilin šećerom, pa pospite preko pite, isecite i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem