Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆE POSNE KROFNE: Nema dugog čekanja da testo naraste, a biće vazdušaste uz 1 jednostavan trik

Krofnama retko ko može da odoli, a omiljeni slatkiš iz detinjstva ima i svoju posnu verziju.

 Kako se pravilno prave krofne Izvor: Shutterstock

Jedna od poslastica kojoj je teško odoleti su svakako mekane, vazdušaste krofne, a po ovom receptu za posnu varijantu u njima ćete uživati kao i u onima koje se prave sa kremom. Nema dugog čekanja da testo naraste, ali se koristi jedan trik. Dok se prže, šerpu blago protresite, jer će na taj način krofne lepo narasti.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 100 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mlaku vodu stavite kašiku šećera i kvasac, promešajte i ostavitie 10 minuta. Dodajte kiselu vodu, ulje i vanilin šećer. Promešajte i postepeno dodajite brašno. Umesite glatko testo, pokrijte ga i ostavite 15 minuta da naraste. Zatim ga kratko premesite, razvucite oklagijom na pola centimetra debljine i vadite krugove pomoću čaše. Ređajte na sto posut brašnom, prekrijte ih čistom krpom i ostavite 20 minuta. U međuvremenu zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dovoljno je da bude najviše dva prsta ulja u šerpi. Pržite dok ne dobiju zlatno-žutu boju, sa obe strane. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti