Pica je jelo kom retko ko može da odoli. Sama pomisao na vazdušasto testo sa suhomesnatim proizvodima i kačkavaljem budi apetit. Sastojci koji se stavljaju na testo za picu većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta. Možete da se "igrate" sastojcima i da dodate vaše omiljeno povrće, a ukoliko ste ljubitelj ribe možete da stavite i tunjevinu.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 80 ml ulja
- pola kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 200 g šampinjona
- 1 struk praziluka
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- šaka bebi spanaća
- 4 kašike kečapa
- origano
Priprema:
Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite da se kvasac aktivira. U vanglicu sipajte brašno, so, dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvaja od zidova posude. Povrće operite, pa paprike iseckajte na kolutove, šampinjone na listiće, a praziluk što sitnije. Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i razvucite ga oklagijom. Pleh podmažite uljem, spustite testo i kečapom ga premažite sve do ivica. Odozgo stavite paprike i šampinjone, pa sve pospite origanom. Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite picu na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je gotova, izvadite je iz pleha, ukrasite listićima spanaća i pospite iseckanim prazilukom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem