Iako su krompir i meso prva asocijacija na paprikaš, donosimo vam recept koji je idealan za dane posta, a umesto mesa koriste se šampinjoni. Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g šampinjona
- 2 glavice luka
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
- so, biber
- aleva paprika
- ulje
Priprema:
Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta. Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompirpaprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus