Pečurke su jeftina namirnica koja se uklapa u skoro svako jelo. Od njih možete da napravite čorbu, sos, da ih stavite na picu, napunite kajmakom ili sirom i šunkom... Kombinacija je bezbroj, a kako god da ih iskoristite ukus će biti fantastičan. Pre korišćenja pečurke nemojte da perete ili da sečete površinski sloj, nego ih samo obrišite ubrusom ili čistom krpom.
Čuveni francuski kuvar, koji na svom YT kanalu uči početnike pripremanju ukusnih obroka, vam otkriva kako lakše da isečete šampinjone. Odsecite jedan deo na kapi, i oslonite pečurku na taj deo, kako se ne bi pomerala dok sečete. Možda vam deluje kao da trik nije ništa posebno i da nije neophodan, ali zaista će svakoj domaćici olakšati posao u kuhinji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem