Svaka domaćica zna koliko je providna folija dragocena. Ona može da produži svežinu hrane i njen rok trajanja, takođe štiti od širenja neprijatnih mirisa u frižideru, ako posudu sa hranom zatvorite njom.
Međutim, odmotavanje providne folije može da postane "noćna mora" domaćica jer se neretko dešava da se odmah izgužva, zalepi, ispreplete i jedini što možete da uradite jeste da je bacite i kupite novu.
Najvažnija stvar da se to ne bi dešavalo je mesto na kom se čuva folija. A najpogodnije mesto za to je - frižider! Ovaj jednostavan trik potpuno menja sve i iznenadiće vas koliko ćete lako ubuduće upotrebljavati foliju.
Niska temperatura u firižideru menja strukturu plastike, čime se uklanja elektricitet i "lepljivost". Važno je napomenuti i kako ovaj postupak nimalo ne utiče na hranu u foliji jer se plastika brzo iznova ugreje i vrati se u svoj prvobitan, lepljiv oblik.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus