Svaka domaćica zna koliko je providna folija dragocena. Ona može da produži svežinu hrane i njen rok trajanja, takođe štiti od širenja neprijatnih mirisa u frižideru, ako posudu sa hranom zatvorite njom.
Međutim, odmotavanje providne folije može da postane "noćna mora" domaćica jer se neretko dešava da se odmah izgužva, zalepi, ispreplete i jedini što možete da uradite jeste da je bacite i kupite novu.
Najvažnija stvar da se to ne bi dešavalo je mesto na kom se čuva folija. A najpogodnije mesto za to je - frižider! Ovaj jednostavan trik potpuno menja sve i iznenadiće vas koliko ćete lako ubuduće upotrebljavati foliju.
Niska temperatura u firižideru menja strukturu plastike, čime se uklanja elektricitet i "lepljivost". Važno je napomenuti i kako ovaj postupak nimalo ne utiče na hranu u foliji jer se plastika brzo iznova ugreje i vrati se u svoj prvobitan, lepljiv oblik.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem