Prilikom prženja mesa ili pomfrita sigurno vam se desilo da isprskate ulje po šporetu ili možda imate paniku, pa kada krenete da stavljate hranu, štrecate se kako vas ulje ne bi ispržilo. Sada ne morate da se brinete niti dodatno da čistite. Kako biste sprečili prskanje ulja, čuveni kuvar Džejmi Oliver vam predlaže da sipate malo soli, pa da krenete da pržite.
So u hladnom ulju će sprečiti prskanje kada se ono zagreje, ali još jedna stvar je jako bitna, osušite hranu pre nego što je stavite u zagrejano ulje. Umesto da se maltretirate sa čišćenjem šporeta, sada gospodski bez prskanja ulja sa strane ispržite najlepše meso i najhrskaviji krompir.
Ako niste znali, tiganj mora da bude dublji, a ako nemate takav bolje je da vašu hranu pržite u šerpi.
Izvro: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom