Prilikom prženja mesa ili pomfrita sigurno vam se desilo da isprskate ulje po šporetu ili možda imate paniku, pa kada krenete da stavljate hranu, štrecate se kako vas ulje ne bi ispržilo. Sada ne morate da se brinete niti dodatno da čistite. Kako biste sprečili prskanje ulja, čuveni kuvar Džejmi Oliver vam predlaže da sipate malo soli, pa da krenete da pržite.
So u hladnom ulju će sprečiti prskanje kada se ono zagreje, ali još jedna stvar je jako bitna, osušite hranu pre nego što je stavite u zagrejano ulje. Umesto da se maltretirate sa čišćenjem šporeta, sada gospodski bez prskanja ulja sa strane ispržite najlepše meso i najhrskaviji krompir.
Ako niste znali, tiganj mora da bude dublji, a ako nemate takav bolje je da vašu hranu pržite u šerpi.
Izvro: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus