Kako biste dobili hraskavi pomfrit više ne morate da stojite pored šporeta. Začinite isečen krompir, a onda dodajte skrob koji će mu dati hrskavost. Zaboravite na prženje u dosta ulja, sada vam treba samo 5 kašika. Zapecite u rerni pola sata i vaš pomfrit je spreman. Ako servirate i pohovano belo meso i salatu, ručak će oduševiti sve ukućane, a pogotovo decu.
Sastojci:
- oko 2 kg krompira
- 2 kašike skroba
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica začinske paprike
- malo bibera
- 5 kašika ulja
Priprema:
Isecite pomfrit, pa još malo prosušite krpom. Dodajte skrob i začine, pa dobro sjedinite. Stavite pomfrit u tepsiju obloženu pek papirom. Prelijte uljem i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C, posle 20 minuta skinite foliju i ostavite dok skroz ne bude gotov još nekih 10 minuta.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus