Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRSKAVI POMFRIT IZ RERNE: Jedna namirnica će ga učiniti savršeno hrskavim, bez prženja u puno ulja

Jedna namirnica će učiniti pomfrit hrskavim, i ako ga pečete u rerni.

 Kako se pravi hrskavi pomfrit iz rerne Izvor: Šerpica

Kako biste dobili hraskavi pomfrit više ne morate da stojite pored šporeta. Začinite isečen krompir, a onda dodajte skrob koji će mu dati hrskavost. Zaboravite na prženje u dosta ulja, sada vam treba samo 5 kašika. Zapecite u rerni pola sata i vaš pomfrit je spreman. Ako servirate i pohovano belo meso i salatu, ručak će oduševiti sve ukućane, a pogotovo decu. 

Sastojci:

  • oko 2 kg krompira
  • 2 kašike skroba 
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica začinske paprike
  • malo bibera 
  • 5 kašika ulja 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite pomfrit, pa još malo prosušite krpom. Dodajte skrob i začine, pa dobro sjedinite. Stavite pomfrit u tepsiju obloženu pek papirom. Prelijte uljem i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C, posle 20 minuta skinite foliju i ostavite dok skroz ne bude gotov još nekih 10 minuta.

Izvor: Šerpica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti