U poslasticama sa višnjama sigurno uživaju svi sladokusci. Ove crvene voćke daju oslasticama blago kiselkast ukus, veoma su osvežavajuće i sočne. Možete ih zamrznuti i u njihovom fantastičnom ukusu uživati tokom cele godine.
Danas smo za vas izdvojili 3 recepta za poslastice sa višnjama.
Pita sa vanilin kremom i višnjama
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- oko 300-400 g višanja
Za krem:
- 2 žumanceta
- 500 ml mleka
- 40 g pudinga sa ukusom vanile
- 2 kašike brašna
- 6-12 kašika šećera (po ukusu)
- 10 g vanilin šećera
Za fil:
- 1 celo jaje
- 2 belanceta
- 80 g griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 10 g vanilin šećera
Priprema:
Priprema Vanil Krem: Stavite 350 ml mleka da se kuva. U činijici umutite 2 žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom i 150 ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se puding ne zgusne. Sklonite sa ringle, prekrijte streč folijom i ostavite da se krema ohladi.
Priprema fila za premazivanje kora: Mikserom umutite dva belnaceta i jedno žumance sa grizom, praškom za pecivo, uljem, vanilin šećerom i jogurtom. Kore podelite tako da u jednom rolatu budu 4 kore. Višnje ocedite od viska tecnosti. Prve tri kore premažite sa premazom od belanca i griza. Kore redjate jednu na drugu, pa premazujte. Preko stavite četvrtu koru. Uz njenu ivicu rasporedite 2-3 pune kasike pudinga od vanile i visnje. Urolajte u rolat. Ponovite postpak sa ostatkom kora. Rolate premažite sa uljem (ostatkom fila, ako Vam ostane).
Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C oko 30-40 minuta, dok pita ne porumeni.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem