U poslasticama sa višnjama sigurno uživaju svi sladokusci. Ove crvene voćke daju oslasticama blago kiselkast ukus, veoma su osvežavajuće i sočne. Možete ih zamrznuti i u njihovom fantastičnom ukusu uživati tokom cele godine.

Danas smo za vas izdvojili 3 recepta za poslastice sa višnjama.

Pita sa vanilin kremom i višnjama

pita vanila.jpg
Cooking 

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • oko 300-400 g višanja

Za krem:

  • 2 žumanceta
  • 500 ml mleka
  • 40 g pudinga sa ukusom vanile
  • 2 kašike brašna
  • 6-12 kašika šećera (po ukusu)
  • 10 g vanilin šećera

Za fil:

  • 1 celo jaje
  • 2 belanceta
  • 80 g griza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 10 g vanilin šećera

Priprema:

Priprema Vanil Krem: Stavite 350 ml mleka da se kuva. U činijici umutite 2 žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom i 150 ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se puding ne zgusne. Sklonite sa ringle, prekrijte streč folijom i ostavite da se krema ohladi.

Priprema fila za premazivanje kora: Mikserom umutite dva belnaceta i jedno žumance sa grizom, praškom za pecivo, uljem, vanilin šećerom i jogurtom. Kore podelite tako da u jednom rolatu budu 4 kore. Višnje ocedite od viska tecnosti. Prve tri kore premažite sa premazom od belanca i griza. Kore redjate jednu na drugu, pa premazujte. Preko stavite četvrtu koru. Uz njenu ivicu rasporedite 2-3 pune kasike pudinga od vanile i visnje. Urolajte u rolat. Ponovite postpak sa ostatkom kora. Rolate premažite sa uljem (ostatkom fila, ako Vam ostane).

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C oko 30-40 minuta, dok pita ne porumeni.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani.