Do sada ste svi, sigurni smo, pravili musaku. Ali na ovaj način verovatno niste. Ovakva kombinacija sastojaka daje joj mnogo bolji ukus, a takođe je i sočnija. Pogledajte recept u nastavku.

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 250 g mlevenog mesa
  • 50 g kulena
  • 50 g suve slanine
  • 100 g šunke
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 čena belog luka
  • mlevena crvena paprika, so, biber, suvi biljni začin

Preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 200 ml mleka ili jogurta

Priprema:

Krompir očistiti, oprati pa iseći na tanke kolutove. Luk iseći sitno propržiti sa seckanom slaninom i kulenom. Dodati mleveno meso i seckanu šunku pa dobro ispržiti. Dodati seckan beli luk i začine. Sve izmešati i upržiti.

Tepsiju premazati uljem pa poređati pola krompira. Ubaciti prženo meso celu količinu. Prekriti ostatkom krompira. Pomešati i umutiti sastojke za preliv pa preliti musaku. Peći na 220 stepeni oko 45-50 minuta da lepo zarumeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja