Do sada ste svi, sigurni smo, pravili musaku. Ali na ovaj način verovatno niste. Ovakva kombinacija sastojaka daje joj mnogo bolji ukus, a takođe je i sočnija. Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 250 g mlevenog mesa
- 50 g kulena
- 50 g suve slanine
- 100 g šunke
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- 2 čena belog luka
- mlevena crvena paprika, so, biber, suvi biljni začin
Preliv:
- 2 jajeta
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 200 ml mleka ili jogurta
Priprema:
Krompir očistiti, oprati pa iseći na tanke kolutove. Luk iseći sitno propržiti sa seckanom slaninom i kulenom. Dodati mleveno meso i seckanu šunku pa dobro ispržiti. Dodati seckan beli luk i začine. Sve izmešati i upržiti.
Tepsiju premazati uljem pa poređati pola krompira. Ubaciti prženo meso celu količinu. Prekriti ostatkom krompira. Pomešati i umutiti sastojke za preliv pa preliti musaku. Peći na 220 stepeni oko 45-50 minuta da lepo zarumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus