Musaka sa tikvicama je lagano jelo koje se lako sprema. Sada mleveno meso zamenite šunkom i sirom i dobićete odličan ručak. Ono što je čini posebno sočnom je preliv od pavake, jaja i belog luka. Kada se ispeče, a treba joj oko pola sata, servirajte i bićete oduševljeni ukusom jer se sir tako divno topi i razvlači.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g šunke
- 250 g sira
- 150 ml pavlake za kuvanje ili kisele pavlake
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
Priprema:
Prepolovite tikvice na pola, pa isecite na tanje trake. Posolite i pobiberite, pa ispecite u gril tiganju. Ocedite na ubrusu. Pokrijte tikvicama dno vatrostalne posude koju ste prethodno nauljili, dimenzija 10x20 cm. Ređajte preko tikvica rendani sir, šunku, rendani sir, tikvice, rendani sir, šunku, rendani sir i na kraju tikvice. Pomešajte pavlaku, jaja i seckani beli luk i dobro sjedinite, pa prelijte preko musake. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem