Musaka sa tikvicama je lagano jelo koje se lako sprema. Sada mleveno meso zamenite šunkom i sirom i dobićete odličan ručak. Ono što je čini posebno sočnom je preliv od pavake, jaja i belog luka. Kada se ispeče, a treba joj oko pola sata, servirajte i bićete oduševljeni ukusom jer se sir tako divno topi i razvlači.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g šunke
- 250 g sira
- 150 ml pavlake za kuvanje ili kisele pavlake
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
Priprema:
Prepolovite tikvice na pola, pa isecite na tanje trake. Posolite i pobiberite, pa ispecite u gril tiganju. Ocedite na ubrusu. Pokrijte tikvicama dno vatrostalne posude koju ste prethodno nauljili, dimenzija 10x20 cm. Ređajte preko tikvica rendani sir, šunku, rendani sir, tikvice, rendani sir, šunku, rendani sir i na kraju tikvice. Pomešajte pavlaku, jaja i seckani beli luk i dobro sjedinite, pa prelijte preko musake. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus