Supe i čorbe su jako zdrave i one nam pomažu kod prehlade i gripa. Pileća supa se uvek preporučuje kada se razbolimo, a sada isprobajte i ovaj nemački recept za čorbu sa sočivom. Dodajte i kobasice i krompir i dobićete obrok koji možete da jedete zasebno uz parče hleba, ali i pre ručka.
Sastojci:
- 300 g zelenog sočiva
Za bujon od povrća:
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1/2 celera
- mirođija ili peršun
- 2 lovorova lista
Još:
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 150 g poludimljene kobasice
- 3 mala krompira
Priprema:
Sočivo potopite u vodi sat vremena, pa isperite. Zatim sipajte litar nove vode, posolite i kuvajte. Kada je sočivo polugotovo isključite. U drugu šerpu sipajte 2 l vode, pa dodajte šargarepu, luk, čen belog luka, celer i mirođiju. Posolite i pobiberite, pa stavite lovorov list. Kuvajte dok povrće ne bude skroz gotovo.
Šargarepu, luk i kobasicu isecite na sitne kockice i propržite na puteru. Iz bujona izvadite povrće, pa stavite celer i šargarepu u blender. Dodajte 2 kašike bujona i izblendirajte. U šerpu stavite proprženu kobasicu sa povrćem, polugotovo sočivo i sipajte bujon preko. Sipajte i kašu od povrća i promešajte. Na kraju dodajte i krompir iseckan na kockice i promešajte. Kuvajte dok ne bude gotovo.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno