Supe i čorbe su jako zdrave i one nam pomažu kod prehlade i gripa. Pileća supa se uvek preporučuje kada se razbolimo, a sada isprobajte i ovaj nemački recept za čorbu sa sočivom. Dodajte i kobasice i krompir i dobićete obrok koji možete da jedete zasebno uz parče hleba, ali i pre ručka. 

Sastojci:

  • 300 g zelenog sočiva 

Za bujon od povrća:

  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 celera
  • mirođija ili peršun
  • 2 lovorova lista

Još:

  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 150 g poludimljene kobasice 
  • 3 mala krompira

Priprema:

Sočivo potopite u vodi sat vremena, pa isperite. Zatim sipajte litar nove vode, posolite i kuvajte. Kada je sočivo polugotovo isključite. U drugu šerpu sipajte 2 l vode, pa dodajte šargarepu, luk, čen belog luka, celer i mirođiju. Posolite i pobiberite, pa stavite lovorov list. Kuvajte dok povrće ne bude skroz gotovo. 
Šargarepu, luk i kobasicu isecite na sitne kockice i propržite na puteru. Iz bujona izvadite povrće, pa stavite celer i šargarepu u blender. Dodajte 2 kašike bujona i izblendirajte. U šerpu stavite proprženu kobasicu sa povrćem, polugotovo sočivo i sipajte bujon preko. Sipajte i kašu od povrća i promešajte. Na kraju dodajte i krompir iseckan na kockice i promešajte. Kuvajte dok ne bude gotovo. 

Izvor: Stvar ukusa