Kad jednom probate ove lepinje stalno ćete ih praviti. Sastojci su standardni kao i kod ostalih recepata za lepinje, ali ono što ih razlikuje je premaz od pavlake i belog luka. Ovao pripremljene ih možete jesti za doručak i večeru.
Sastojci:
*mera je šolja od 200 ml
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulje
- 2.5 šolje brašna
- so
Namaz:
- 1-2 kašike kisele pavlake
- 3 - 4 čena seckanog belog luka
Priprema:
Mleko smlačiti, dodati izmrvljen kvasac, šećer i ostaviti da nadođe. Dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekano testo. Pokriti da odmori 30 minuta pa ga na stolu premesiti i podeliti na 5 delova. Rukama obraditi u loptice i pokriti 10 minuta. Svaku lopticu rukama razvući u veći tanjir i pržiti u ulju da porumeni sa jedne i druge strane
1-2 kašike kisele pavlake i 3-4 čena seckanog belog luka izmešati. Dodati po želji origano biber i sl i time premazivati lepinje.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem