Kad jednom probate ove lepinje stalno ćete ih praviti. Sastojci su standardni kao i kod ostalih recepata za lepinje, ali ono što ih razlikuje je premaz od pavlake i belog luka. Ovao pripremljene ih možete jesti za doručak i večeru.
Sastojci:
*mera je šolja od 200 ml
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulje
- 2.5 šolje brašna
- so
Namaz:
- 1-2 kašike kisele pavlake
- 3 - 4 čena seckanog belog luka
Priprema:
Mleko smlačiti, dodati izmrvljen kvasac, šećer i ostaviti da nadođe. Dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekano testo. Pokriti da odmori 30 minuta pa ga na stolu premesiti i podeliti na 5 delova. Rukama obraditi u loptice i pokriti 10 minuta. Svaku lopticu rukama razvući u veći tanjir i pržiti u ulju da porumeni sa jedne i druge strane
1-2 kašike kisele pavlake i 3-4 čena seckanog belog luka izmešati. Dodati po želji origano biber i sl i time premazivati lepinje.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus