Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA VAM JELO NE ISKIPI TOKOM KUVANJA: Primenite jednostavnu caku koju koriste iskusne domaćice godinama

Stari trik za koji domaćice primenjuju da im jelo ne bi kipelo iz šerpe.

 Kako da vam jelo ne pokipi Izvor: Shutterstock

Pri kuvanju krompira, pirinča ili raznih variva, često se dogodi da deo tečnosti proključa iz lonca, jer nismo na vreme smanjili temperaturu. Ovaj stari trik koji se prenosi sa kolena na koleno može vam pomoći u tome.

Ako posle svakog kuvanja morate da se bacite na ribanje šporeta, onda verovatno ne stojite neprekidno pored jela koje se kuva.

Možda će vas zanimati

Umesto da bespotrebno nadgledate ceo proces kuvanja bez prestanka, smanjujete temperature i menjate ringle na kojima se jelo kuva da vam voda ne bi iskipela, to možete da sprečite jednostavnim, ali efikasnim trikom.

Najpopularnije verovanje jeste da drvena kašika u loncu sprečava nakupljanje previše toplote u posudi, sprečavajući tako tečnost da prekomerno ključa - ali to nije tačno.

Drvenu kašiku treba da smestite na lonac, tako da mehurići dodiruju znatno hladniju površinu od 100 stepeni, a voda koja ključa će da se "povuče".

Iako ovaj trik definitivno deluje, postoje neki nedostaci. U jednom trenutku drvena kašika će se zagrejati i voda će se podići bez obzira na sve. I ne pokušavajte da koristite metalnu kašiku umesto drvene - metali mnogo brže provode toplotu.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti