Brza hrskava piletina sa tortilja čipsom koja može da se posluži i topla i hladna. Meso možete uvaljati u kornfleks, umesto čipsa ukoliko tako više volite. Možete da pečete u rerni ili da pržite u ulju.
Sastojci:
- 500 g piletine (belo meso)
- so, biber
- 100 g tortilja čipsa
- 1-2 jajeta
Priprema:
Meso isecite na tračice i dobro začinite. Tortljilja čips izlomite na sitnije komadiće. U dubokom tanjiru umutite jaje (ili dva) sa malo soli. Meso uvaljajte u jaja, a zatim u čips. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Preko poređajte piletinu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C (bez ventilatora), oko 20-30 minuta.
Izvor: Cooking.rs
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš