Svi vole pohovano pileće meso, ali ponekad nam je ceo posptupak zamoran, jer oduzima dosta vremena, a i isprljamo gomilu sudova. Na ovaj način treba vam samo jedna činija u kojoj sve pripremate, a biće podjednako hrskava i sočna. Idealna je za brzu večeru ili uz neki prilog za ručak. 

Sastojci:

  • 400 g belog mesa
  • 130 g brašna
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 200 ml vode
  • 1 jaje
  • 5 g praška za pecivo
  • so, biber

Priprema:

Piletinu naseckajte na kockice, malo posolite i pobiberite. U činuju pomešajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Piletinu ubacite u činiju sa testom i dobro promešajte da bude lepo sa svih strana uvaljana. Pecite u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu koricu.

Izvor: Stvar ukusa