Svi vole pohovano pileće meso, ali ponekad nam je ceo posptupak zamoran, jer oduzima dosta vremena, a i isprljamo gomilu sudova. Na ovaj način treba vam samo jedna činija u kojoj sve pripremate, a biće podjednako hrskava i sočna. Idealna je za brzu večeru ili uz neki prilog za ručak.
Sastojci:
- 400 g belog mesa
- 130 g brašna
- 40 g kukuruznog skroba
- 200 ml vode
- 1 jaje
- 5 g praška za pecivo
- so, biber
Priprema:
Piletinu naseckajte na kockice, malo posolite i pobiberite. U činuju pomešajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Piletinu ubacite u činiju sa testom i dobro promešajte da bude lepo sa svih strana uvaljana. Pecite u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus