Svi vole pohovano pileće meso, ali ponekad nam je ceo posptupak zamoran, jer oduzima dosta vremena, a i isprljamo gomilu sudova. Na ovaj način treba vam samo jedna činija u kojoj sve pripremate, a biće podjednako hrskava i sočna. Idealna je za brzu večeru ili uz neki prilog za ručak.
Sastojci:
- 400 g belog mesa
- 130 g brašna
- 40 g kukuruznog skroba
- 200 ml vode
- 1 jaje
- 5 g praška za pecivo
- so, biber
Priprema:
Piletinu naseckajte na kockice, malo posolite i pobiberite. U činuju pomešajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Piletinu ubacite u činiju sa testom i dobro promešajte da bude lepo sa svih strana uvaljana. Pecite u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem