Pohovani pileći štapići sa susamom su savršeni slani zalogaji koji će obradovati vaša nepca. Ovo je inače većini mališana omiljeni obrok i najčešći izbor i u restoranima brze hrane. Međutim varijanta pripremljena kod kuće daleko je zdravija, a jednako ukusna.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašile ulja
- 1 kašika senfa
- 3 jajeta
- 200 g prežli
- 150 g susama
- so, biber
- ulje
Priprema:
Meso isecite na trakice, pa ga žačinite po ukusu, malo nauljite i premažite senfom, dobro promešajte i ostavite u frižider na nekih pola sata. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u prezle, a zatim u jaja koja ste prethodno umutili, pa na kraju u susam. Lagano spuštaje u dublje dobro zagrejano ulje i pržite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane, dok blago ne porumeni. Pržene štapiće odložite na papirni ubrus kako bi se ocedili od viška masnoće.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom