Pohovani pileći štapići sa susamom su savršeni slani zalogaji koji će obradovati vaša nepca. Ovo je inače većini mališana omiljeni obrok i najčešći izbor i u restoranima brze hrane. Međutim varijanta pripremljena kod kuće daleko je zdravija, a jednako ukusna.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 2 kašile ulja
  • 1 kašika senfa
  • 3 jajeta
  • 200 g prežli
  • 150 g susama
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Meso isecite na trakice, pa ga žačinite po ukusu, malo nauljite i premažite senfom, dobro promešajte i ostavite u frižider na nekih pola sata. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u prezle, a zatim u jaja koja ste prethodno umutili, pa na kraju u susam. Lagano spuštaje u dublje dobro zagrejano ulje i pržite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane, dok blago ne porumeni. Pržene štapiće odložite na papirni ubrus kako bi se ocedili od viška masnoće.

Izvor: Stvar ukusa