Ukoliko imate ceo bajat hleb ne morate stalno da pravite prženice, iskoristite ga da napravite ovaj fenomenalan recept. Verujte nam, nećete ništa baciti.

Sastojci:

  • vekna hleba 
  • 30g slanog putera
  • 200 g mleveng mesa
  • 1/2 crnog luka
  • pola sveže crvene paprike
  • pola sveže zelene paprike
  • 2 šampinjona
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • 6 jaja
  • 2 manja struka praziluka
  • 100 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Veknu presecite na pola po dužini pa izdubite sredinu (nju sačuvajte , trebaće vam kasnije). Premažite istopljenim puterom unutrašnjost. Vekne stavite u pleh obložen pek papirom, pa lagano pripremajte fil.

Na ulju propržite seckan crni luk i mleveno meso. Začinite pa dodajte paprike, šampinjone, sve sečeno na sitno. Kada je fil gotov sipajte sve u jednu polovinu vekne.

4 jajeta umutite, malo posolite, dodajte im seckan praziluk pa dobijenu smesu sipajte u drugu polovinu vekne. Preko obe vekne stavite rendan kačkavalj. Pecite 15-20 minuta na 200°C.

Dok se to peče preostala 2 jajeta umutite i pomešajte sa onom sredinom koju ste sačuvali. Mešajte dok hleb u potpunosti ne upije jaja. Potom na malo ulja propržite u tiganju. Možete jesti uz neki sir ili preliti medom i zasladiti se.

Izvor: Stvar ukusa