Ukoliko imate ceo bajat hleb ne morate stalno da pravite prženice, iskoristite ga da napravite ovaj fenomenalan recept. Verujte nam, nećete ništa baciti.
Sastojci:
- vekna hleba
- 30g slanog putera
- 200 g mleveng mesa
- 1/2 crnog luka
- pola sveže crvene paprike
- pola sveže zelene paprike
- 2 šampinjona
- maslinovo ulje
- so, biber
- 6 jaja
- 2 manja struka praziluka
- 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Veknu presecite na pola po dužini pa izdubite sredinu (nju sačuvajte , trebaće vam kasnije). Premažite istopljenim puterom unutrašnjost. Vekne stavite u pleh obložen pek papirom, pa lagano pripremajte fil.
Na ulju propržite seckan crni luk i mleveno meso. Začinite pa dodajte paprike, šampinjone, sve sečeno na sitno. Kada je fil gotov sipajte sve u jednu polovinu vekne.
4 jajeta umutite, malo posolite, dodajte im seckan praziluk pa dobijenu smesu sipajte u drugu polovinu vekne. Preko obe vekne stavite rendan kačkavalj. Pecite 15-20 minuta na 200°C.
Dok se to peče preostala 2 jajeta umutite i pomešajte sa onom sredinom koju ste sačuvali. Mešajte dok hleb u potpunosti ne upije jaja. Potom na malo ulja propržite u tiganju. Možete jesti uz neki sir ili preliti medom i zasladiti se.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno