Izvrsna ideja za brzinsku večeru. Samo treba da poređate sve sastojke u tepsiju i zapečete. Bogatog ukusa, zapečeni bajati hleb ćete jesti stalno. Bolje je i od prženica, a dodatna prednost je što nema dugog stajanja pored šporeta.
Sastojci:
- bajat hleb
- 300 g krem sira
- 4 jajeta
- 500 g jogurta
- malo šunke
- malo tvrdog sira
- 30 g putera
- 1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
Umutite jaja sa krem sirom, jogurtom, puterom i prstohvatom soli. Hleb isecite na tanke kriške. Pokrijte dno tepsije sa malo dobijene smese. Ređajte kriške hleba, prelijte ih sa malo smese. Poređajte komade sira, preko komade šunke i ponovo sir. Sipajte preostalu smesu i pospite rendanim sirom i origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus