Izvrsna ideja za brzinsku večeru. Samo treba da poređate sve sastojke u tepsiju i zapečete. Bogatog ukusa, zapečeni bajati hleb ćete jesti stalno. Bolje je i od prženica, a dodatna prednost je što nema dugog stajanja pored šporeta. 

Sastojci:

  • bajat hleb
  • 300 g krem sira 
  • 4 jajeta 
  • 500 g jogurta 
  • malo šunke 
  • malo tvrdog sira 
  • 30 g putera 
  • 1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

Umutite jaja sa krem sirom, jogurtom, puterom i prstohvatom soli. Hleb isecite na tanke kriške. Pokrijte dno tepsije sa malo dobijene smese. Ređajte kriške hleba, prelijte ih sa malo smese. Poređajte komade sira, preko komade šunke i ponovo sir. Sipajte preostalu smesu i pospite rendanim sirom i origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa