Šta spremiti na brzinu za doručak, brzo jeftino, a da bude ukusno? Ukoliko imate stari hleb potrebno je samo da ga isečete na kriške, prelijete smesom od jaja, pavlake i jogurta i odozgo stavite omiljenu šunku, sir...Doručak će biti na vašem stolu za samo 20 minuta.
Sastojci:
- bajat hleb
- 2 jajeta
- 150 g sira
- 200 ml mleka ili jogurta
- 1 kašika kisele pavlake
- 2 kašike rendanog kačkavalja
- nadev po želji: šunka, kačkavalj, kiseli krastavčići, masline..
Priprema:
U činiji razbiti jaja , dodati sir, pavlaku i mleko i sve umutiti. Kriške hleba umočiti u smesu i ređati u pleh obložen pek papirom. Odozgo možete po želji sitno seckanu slaninu, šunku, papriku, krastavčiće itd. Peći na 220 stepeni oko 20-30 minuta da lepo zarumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus