Šta spremiti na brzinu za doručak, brzo jeftino, a da bude ukusno? Ukoliko imate stari hleb potrebno je samo da ga isečete na kriške, prelijete smesom od jaja, pavlake i jogurta i odozgo stavite omiljenu šunku, sir...Doručak će biti na vašem stolu za samo 20 minuta.

Sastojci:

  • bajat hleb
  • 2 jajeta
  • 150 g sira
  • 200 ml mleka ili jogurta
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 2 kašike rendanog kačkavalja
  • nadev po želji: šunka, kačkavalj, kiseli krastavčići, masline..

Priprema:

U činiji razbiti jaja , dodati sir, pavlaku i mleko i sve umutiti. Kriške hleba umočiti u smesu i ređati u pleh obložen pek papirom. Odozgo možete po želji sitno seckanu slaninu, šunku, papriku, krastavčiće itd. Peći na 220 stepeni oko 20-30 minuta da lepo zarumeni.

 Izvor: Bakina i dekina kuhinja