Otkrivamo vam trik koji će vam pomoći da znate da li je ulje u tiganju dovoljno zagrejano.

Često iskusniji kuvari ili profesionalci napominju kako je bitno da tiganj bude dovoljno zagrejan kada želite da ispržite ili da ispečete neku određenu namirnicu. Kada stavite krompir ili meso u nedovoljno zagrejano ulje, neće se lepo ispržiti, trebaće vam više vremena i biće suvo, a ne hrskavo i sočno.
Kako biste ispekli najlepše i najsočnije meso, kao i najhrskaviji pomfrit ili neko drugo povrće, bitno je da ulje počne da se dimi. Ovde morate da vodite računa i stojite pored šporeta zato što ne smete da dozvolite da se ulje zapali, nego čim počne da dimi, stavljajte ono što se planirali da pečete ili pržite. Zatim smanjite temperaturu i meso ili neka druga namirnica će se ravnomerno kuvati i biće neverovatno ukusna.
Opet napominjemo da vodite računa da vam se ulje ne zapali, nego čim krene da se dimi možete da počnete da pečete.
Pročitajte i kako da prženo testo ne upije ni kap ulja.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.