Često iskusniji kuvari ili profesionalci napominju kako je bitno da tiganj bude dovoljno zagrejan kada želite da ispržite ili da ispečete neku određenu namirnicu. Kada stavite krompir ili meso u nedovoljno zagrejano ulje, neće se lepo ispržiti, trebaće vam više vremena i biće suvo, a ne hrskavo i sočno.
Kako biste ispekli najlepše i najsočnije meso, kao i najhrskaviji pomfrit ili neko drugo povrće, bitno je da ulje počne da se dimi. Ovde morate da vodite računa i stojite pored šporeta zato što ne smete da dozvolite da se ulje zapali, nego čim počne da dimi, stavljajte ono što se planirali da pečete ili pržite. Zatim smanjite temperaturu i meso ili neka druga namirnica će se ravnomerno kuvati i biće neverovatno ukusna.
Opet napominjemo da vodite računa da vam se ulje ne zapali, nego čim krene da se dimi možete da počnete da pečete.
Pročitajte i kako da prženo testo ne upije ni kap ulja.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom