Savršeno kremastu palentu ćete napraviti ako pored vode dodate i mleko.

Palenta je tradicionalno italijansko jelo koje se jede u svim delovima sveta. Sadrži vlakna i proteine koji nam pružaju osećaj sitosti i odlična je ideja kada vam treba doručak na brzinu. Ako dodate malo sira, tikvice ili paprike biće još boljeg ukusa.
Palenta se preporučuje i u dečijoj ishrani, a ako želite da je služite kao prilog uz ribu ili meso onda je ispohujte. Takođe, kada je post u toku možete da napravite palentu sa tunjevinom.
Trik za savršenu palenutu je da pored vode sipate i mleko. Odnos treba da bude sledeći: 2/3 vode i 1/3 mleka i palenta po želji. Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu. Umesto mleka možete da dodate i pavlaku za kuvanje jer je ona odlična zamena, koja će jelo učiniti savršenim.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.