Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI PALENTA: Tradicionalno italijansko jelo će biti ukusnije ako u vodu dodate i 1 napitak koji svi vole

Savršeno kremastu palentu ćete napraviti ako pored vode dodate i mleko.

 Kao se pravi kremasta palenta Izvor: Shutterstock

Palenta je tradicionalno italijansko jelo koje se jede u svim delovima sveta. Sadrži vlakna i proteine koji nam pružaju osećaj sitosti i odlična je ideja kada vam treba doručak na brzinu. Ako dodate malo sira, tikvice ili paprike biće još boljeg ukusa.  

Možda će vas zanimati

Palenta se preporučuje i u dečijoj ishrani, a ako želite da je služite kao prilog uz ribu ili meso onda je ispohujte. Takođe, kada je post u toku možete da napravite palentu sa tunjevinom

Trik za savršenu palenutu je da pored vode sipate i mleko. Odnos treba da bude sledeći: 2/3 vode i 1/3 mleka i palenta po želji. Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu. Umesto mleka možete da dodate i pavlaku za kuvanje jer je ona odlična zamena, koja će jelo učiniti savršenim.  

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti