Prženice su mnogima omiljeni doručak, a pored toga što su ukusne izizetno su praktične, jer su sjajno rešenje da ne bacate stari hleb. Donosimo vam recept za slatku varijantu, koja će uz vruć čaj biti idealan doručak. Posebno će im se obradovati oni najmlađi.
Sastojci:
- pola šolje brašna
- 1 šolja mleka
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika šećera
- 12 kriški hleba ili tosta
- bobičasto voće po izboru
- med
Priprema:
Sipajte brašno u veliku činiju. Polako dodajte mleko, vanilu, cimet, so, šećer i cela jaja, pa mutite žicom ili mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Hleb isecite na tanke kriške, pa potapajte u umućenu smesu od brašna i jaja. Potom ih lagano prebacite u tiganj zagrejan na umerenoj vatri i pržite dok sa obe strane ne postanu zlataste boje. Servirajte prženice dok su vruće uz med i po želji uz bobičasto voće koje ste izvadili iz zamrzivača.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom