Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Jedan sastojak daje im posebnu sočnost, a biće hrskave i zlatne spolja

Probajte prženice spremljene na malo drugačiji način

 Drugačije prženice Izvor: Shutterstock

Prženice su mnogima omiljeni doručak, a da bi bile dobro spremljenje treba da budu mekane i sočne iznutra, a hrskave i zlatne spolja. Sjajan su način i da iskoristite stari hleb, a za njihovu pripremu je potrebno malo sastojaka koje već imate kod kuće. Ove prženice se razlikuje od ostalih, a sastojak koji inače ne ide za njihovu pripremu daje im specifičan ukus kom nećete moći da odolite. Radi se o mleku. 

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 100 g putera
  • so

Možda će vas zanimati

Priprema:

Cela jaja sjedinite sa mlekom u dubljoj posudi i malo posolite. Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu da se dobro natopi. Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške. Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove. Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće. Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju, a ne'e ni upiti prevše masnoće.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Proćitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti