Prženice su mnogima omiljeni doručak, a da bi bile dobro spremljenje treba da budu mekane i sočne iznutra, a hrskave i zlatne spolja. Sjajan su način i da iskoristite stari hleb, a za njihovu pripremu je potrebno malo sastojaka koje već imate kod kuće. Ove prženice se razlikuje od ostalih, a sastojak koji inače ne ide za njihovu pripremu daje im specifičan ukus kom nećete moći da odolite. Radi se o mleku. 

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 100 g putera
  • so

Priprema:

Cela jaja sjedinite sa mlekom u dubljoj posudi i malo posolite. Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu da se dobro natopi. Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške. Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove. Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće. Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju, a ne'e ni upiti prevše masnoće.

Izvor: Stvar ukusa