Boranija spada u klasike - jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- so, biber, suvi biljni začin, mlevena slatka i ljuta paprika, peršun
- 450 g boranije
- 1 čaša paradajz soka
- 2 krompira
Priprema:
Na malo ulja propržite luk, dodajte šargarepu pa i nju upržite. Ubacite očišćenju boraniju, sipajte malo vode pa dinstajte dok boranija ne omekša. Sipajte paradajz sok, dodajte još malo vode, seckan krompir na kockice, začine. Kuvajte dok krompir ne bude gotov.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY
Piletina sa povrćem u sosu od belog luka