Krompir i mleveno meso su odlična kombinacija. Od njih se mogu praviti ćufte sa pireom, pastirska pita, musaka...Kombinacija je bezbroj, a ne zna se koja je lepša. Danas vam donosimo recept za punjene čamce od mlevenog mesa, koji kada im dodate tikvicu budu još bolji.

Sastojci:

  • 500 g  krompira
  • 400 g  mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 žuta tikvica
  • so, biber, mlevena slatka paprika, peršun
  • ulje
  • 30 ml mleka 
  • 150 g sira
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 šolja vode

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i skuvajte. U jednoj većoj činiji pomešajte mleveno meso, seckan crni luk, rendan beli, rendanu tikvicu i začine. Izmesite rukama sve. U nauljen pleh stavljajte pljeskavice od prethodne smese, ali napravite malo udubljenje na sredini pljeskavice poput čamca.

Kada se krompir skuvao izgnječite ga, dodajte peršun, mleko i rendan kačkavalj pa tom smesom punite čamce od mesa. Odozgo stavite kačkavalj.

Paradajz pastu rastvorite sa vodom pa sipajte između čamaca. Pecite u rerni na 220 stepeni pola sata.

Izvor: Stvar ukusa