Krompir i mleveno meso su odlična kombinacija. Od njih se mogu praviti ćufte sa pireom, pastirska pita, musaka...Kombinacija je bezbroj, a ne zna se koja je lepša. Danas vam donosimo recept za punjene čamce od mlevenog mesa, koji kada im dodate tikvicu budu još bolji.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 žuta tikvica
- so, biber, mlevena slatka paprika, peršun
- ulje
- 30 ml mleka
- 150 g sira
- 2 kašike paradajz paste
- 1 šolja vode
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i skuvajte. U jednoj većoj činiji pomešajte mleveno meso, seckan crni luk, rendan beli, rendanu tikvicu i začine. Izmesite rukama sve. U nauljen pleh stavljajte pljeskavice od prethodne smese, ali napravite malo udubljenje na sredini pljeskavice poput čamca.
Kada se krompir skuvao izgnječite ga, dodajte peršun, mleko i rendan kačkavalj pa tom smesom punite čamce od mesa. Odozgo stavite kačkavalj.
Paradajz pastu rastvorite sa vodom pa sipajte između čamaca. Pecite u rerni na 220 stepeni pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom