Jela na kašiku svi volimo, a posebno zimi kada nam je potrebno i da se ugrejemo. Zato vam za današnji ručak predlažemo čorbast grašak bez mesa na starinski način kako su ga pripremale naše bake.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 paprike sveže
- 2 šargarepe
- 500 g graška
- 1 manji krompir
- so, mlevena slatka paprika, peršun
- ulje
- kašičica brašna
Priprema:
Usitniti luk, papriku i šargarepu pa ih ispržiti da omekšaju. Dodati grašak i naliti vode da se kuva. Dodati i seckan krompir. Umutiti malu kašičicu brašna pa ubaciti u grašak. Začiniti i servirati toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus