Kraj meseca je i ostali ste bez para, mi vam predlažemo 3 fantastična i jeftina ručka za manje od 150 dinara. Isprobajte mleveno meso sa kukuruzom, karfiol sa piletinom i tikvice sa hlebom. Po osobi svaki ovaj obrok ispadne manje od 120-140 dinara, a vi imate zasitno jelo za celu porodicu. 

Posle se počastite super jeftinom pahuljastom tortom.

MLEVENO MESO SA KUKURUZOM

Mleveno meso sa kukuruzom
Shutterstock 

Cena po osobi je oko 120 dinara

Sastojci: 

  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja kukuruza šećerca
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema:

Crni luk i praziluk iseckajte na kockice i ispržite na masti. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Sipajte kukuruz i šargarepu, pa nalijete vodom. Začinite soja sosom, jabukovim sirćetom i začinima po želji, pa poklopite i krčkajte nekih 20 minuta. Pre služenja probajte da li je dovoljno začinjeno. Služite sa obarenim pirinčem.

ZAPEČENI KARFIOL SA PILETINOM

Zapečeni karfiol sa piletinom
Shutterstock 

Cena po osobi je oko 130 dinara

Sastojci: 

  • 300 g belog mesa
  • 1/2 karfiola
  • 2 jajeta 
  • 200 ml jogurta

Priprema:
Meso isecite na kockice, posolite i propržite u tiganju. Karfiol izblanširajte, pa procedite. Pomešajte piletinu i karfiol, pa prelijte umućenim jajima u koja ste dodali jogurt i vodu. Pecite na 230°C oko 30 minuta. 

ZAPEČENE TIKVICE SA HLEBOM

Tikvice zapečene sa hlebom
Shutteterstock 

Cena po osobi je oko 140 dinara 

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 200 g suvog hleba ili pogače
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 30 g parmezana 
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 kašičica suvog bosiljka

Priprema:
Iscepkajte hleb i ubacite u činiju. Prelijte mlekom i pavlakom i dobro promešajte, a onda ostavite sa strane da se natopi makar 15 minuta.
Tikvicu isecite na jako tanke kolutove, a u činiji pomešajte sitno iseckan beli luk, jaja, kumin, bosiljak i parmezan i začinite sa malo soli i bibera.
Pomešajte hleb, tikvice i smesu sa jajima. Blago nauljite vatrostalnu posudu i sipajte smesu. Pecite i zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa