Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 PREDLOGA ZA JEFTINI RUČAK: Napravite piletinu, mleveno meso i zapečene tikvice sa hlebom za 130, 120 i 140 dinara

Za manje od 150 dinara napravite zasitan obrok za celu porodicu.

 Tri predloga za jeftini ručak Izvor: Shutterstock

Kraj meseca je i ostali ste bez para, mi vam predlažemo 3 fantastična i jeftina ručka za manje od 150 dinara. Isprobajte mleveno meso sa kukuruzom, karfiol sa piletinom i tikvice sa hlebom. Po osobi svaki ovaj obrok ispadne manje od 120-140 dinara, a vi imate zasitno jelo za celu porodicu. 

Posle se počastite super jeftinom pahuljastom tortom.

MLEVENO MESO SA KUKURUZOM

 Mleveno meso sa kukuruzom Izvor: Shutterstock

Cena po osobi je oko 120 dinara

Sastojci: 

  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja kukuruza šećerca
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

Možda će vas zanimati

Priprema:

Crni luk i praziluk iseckajte na kockice i ispržite na masti. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Sipajte kukuruz i šargarepu, pa nalijete vodom. Začinite soja sosom, jabukovim sirćetom i začinima po želji, pa poklopite i krčkajte nekih 20 minuta. Pre služenja probajte da li je dovoljno začinjeno. Služite sa obarenim pirinčem.

ZAPEČENI KARFIOL SA PILETINOM

 Zapečeni karfiol sa piletinom Izvor: Shutterstock

Cena po osobi je oko 130 dinara

Sastojci: 

  • 300 g belog mesa
  • 1/2 karfiola
  • 2 jajeta 
  • 200 ml jogurta

Priprema:
Meso isecite na kockice, posolite i propržite u tiganju. Karfiol izblanširajte, pa procedite. Pomešajte piletinu i karfiol, pa prelijte umućenim jajima u koja ste dodali jogurt i vodu. Pecite na 230°C oko 30 minuta. 

ZAPEČENE TIKVICE SA HLEBOM

 Tikvice zapečene sa hlebom Izvor: Shutteterstock

Cena po osobi je oko 140 dinara 

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 200 g suvog hleba ili pogače
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 30 g parmezana 
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 kašičica suvog bosiljka

Priprema:
Iscepkajte hleb i ubacite u činiju. Prelijte mlekom i pavlakom i dobro promešajte, a onda ostavite sa strane da se natopi makar 15 minuta.
Tikvicu isecite na jako tanke kolutove, a u činiji pomešajte sitno iseckan beli luk, jaja, kumin, bosiljak i parmezan i začinite sa malo soli i bibera.
Pomešajte hleb, tikvice i smesu sa jajima. Blago nauljite vatrostalnu posudu i sipajte smesu. Pecite i zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti