Kraj meseca je i ostali ste bez para, mi vam predlažemo 3 fantastična i jeftina ručka za manje od 150 dinara. Isprobajte mleveno meso sa kukuruzom, karfiol sa piletinom i tikvice sa hlebom. Po osobi svaki ovaj obrok ispadne manje od 120-140 dinara, a vi imate zasitno jelo za celu porodicu.
Posle se počastite super jeftinom pahuljastom tortom.
MLEVENO MESO SA KUKURUZOM
Cena po osobi je oko 120 dinara
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1/2 praziluka
- 2 šargarepe
- 1 šolja kukuruza šećerca
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
Crni luk i praziluk iseckajte na kockice i ispržite na masti. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Sipajte kukuruz i šargarepu, pa nalijete vodom. Začinite soja sosom, jabukovim sirćetom i začinima po želji, pa poklopite i krčkajte nekih 20 minuta. Pre služenja probajte da li je dovoljno začinjeno. Služite sa obarenim pirinčem.
ZAPEČENI KARFIOL SA PILETINOM
Cena po osobi je oko 130 dinara
Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 1/2 karfiola
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
Priprema:
Meso isecite na kockice, posolite i propržite u tiganju. Karfiol izblanširajte, pa procedite. Pomešajte piletinu i karfiol, pa prelijte umućenim jajima u koja ste dodali jogurt i vodu. Pecite na 230°C oko 30 minuta.
ZAPEČENE TIKVICE SA HLEBOM
Cena po osobi je oko 140 dinara
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 200 g suvog hleba ili pogače
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 30 g parmezana
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice kumina
- 1 kašičica suvog bosiljka
Priprema:
Iscepkajte hleb i ubacite u činiju. Prelijte mlekom i pavlakom i dobro promešajte, a onda ostavite sa strane da se natopi makar 15 minuta.
Tikvicu isecite na jako tanke kolutove, a u činiji pomešajte sitno iseckan beli luk, jaja, kumin, bosiljak i parmezan i začinite sa malo soli i bibera.
Pomešajte hleb, tikvice i smesu sa jajima. Blago nauljite vatrostalnu posudu i sipajte smesu. Pecite i zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom