Čak i oni koji ne vole karfiol neće moći da mu odole kada se ovako spremi. Napunite ga mlevenim mesom, a zatim prelijte sa umakom od sira i bešamela i zapecite. Neverovatna kombinacija ukusa će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Čedar ne morate da kupujete, već možete da ga pripremite kod kuće, a pročitajte i kako.
Sastojci:
- 1 karfiol
- 180 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 80 ml paradajz sosa
Za sos:
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 200 ml mleka
- 110 g čedar sira cheddar
- 20 g parmezana
Priprema:
Ceo karfiol kratko blanširajte u vodi, pa ga prebacite u hladnu vodu i ostavite da se hladi. Mleveno meso pomešajte sa seckanim crnim lukom, belim lukom, jajetom, paradajz sosom i začinima po želji. Dobro sjedinite, pa napanite unutrašnjost karfiola. Stavite u pleh obložen pek papirom, pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 15 minuta, a onda sklonite foliju i pecite još 15 minuta.
Puter istopite, pa dodajte brašno i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte mleko i nastavite da mešate dok se ne zgusne. Dodajte rendani čedar (80 g), pa mešajte dok se ne otopi i sve se sjedini. Prelijte preko karfiola, pa pospite preostalim rendanim čedarom (30 g) i parmezanom. Zapecite još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom