Čak i oni koji ne vole karfiol neće moći da mu odole kada se ovako spremi. Napunite ga mlevenim mesom, a zatim prelijte sa umakom od sira i bešamela i zapecite. Neverovatna kombinacija ukusa će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Čedar ne morate da kupujete, već možete da ga pripremite kod kuće, a pročitajte i kako.
Sastojci:
- 1 karfiol
- 180 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 80 ml paradajz sosa
Za sos:
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 200 ml mleka
- 110 g čedar sira cheddar
- 20 g parmezana
Priprema:
Ceo karfiol kratko blanširajte u vodi, pa ga prebacite u hladnu vodu i ostavite da se hladi. Mleveno meso pomešajte sa seckanim crnim lukom, belim lukom, jajetom, paradajz sosom i začinima po želji. Dobro sjedinite, pa napanite unutrašnjost karfiola. Stavite u pleh obložen pek papirom, pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 15 minuta, a onda sklonite foliju i pecite još 15 minuta.
Puter istopite, pa dodajte brašno i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte mleko i nastavite da mešate dok se ne zgusne. Dodajte rendani čedar (80 g), pa mešajte dok se ne otopi i sve se sjedini. Prelijte preko karfiola, pa pospite preostalim rendanim čedarom (30 g) i parmezanom. Zapecite još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus