Čak i oni koji ne vole karfiol neće moći da mu odole kada se ovako spremi. Napunite ga mlevenim mesom, a zatim prelijte sa umakom od sira i bešamela i zapecite. Neverovatna kombinacija ukusa će vas osvojiti na prvi zalogaj. 

Čedar ne morate da kupujete, već možete da ga pripremite kod kuće, a pročitajte i kako. 

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 180 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 80 ml paradajz sosa

Za sos:

  • 50 g putera
  • 30 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 110 g čedar sira cheddar 
  • 20 g parmezana

Priprema:
Ceo karfiol kratko blanširajte u vodi, pa ga prebacite u hladnu vodu i ostavite da se hladi. Mleveno meso pomešajte sa seckanim crnim lukom, belim lukom, jajetom, paradajz sosom i začinima po želji. Dobro sjedinite, pa napanite unutrašnjost karfiola. Stavite u pleh obložen pek papirom, pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 15 minuta, a onda sklonite foliju i pecite još 15 minuta. 

Puter istopite, pa dodajte brašno i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte mleko i nastavite da mešate dok se ne zgusne. Dodajte rendani čedar (80 g), pa mešajte dok se ne otopi i sve se sjedini. Prelijte preko karfiola, pa pospite preostalim rendanim čedarom (30 g) i parmezanom. Zapecite još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa