Testo napravite od samo 2 sastojka, a to su krompir i skrob. Zatim oblikujte loptice koje liče na njoke, a onda pospite sa slaninom i prelivom od kisele pavlake. Brzo i lako se pravi, a ovo jelo je nešto između obrok salate i testenine.
Sastojci:
- 4 krompira
- 100 g skroba
- 1 crni luk
- 200 g seckane slanine
- kisela pavlaka
- 1 čen belog luka
- mirođija
Priprema:
Krompir skuvajte, pa ispasirajte i pomešajte sa skrobom. Umesite testo, pa ostavite u frižideru 10-15 minuta. Testo razvucite, pa isecite trake. Trake oblikujte u valjak i isecite na parčiće. Svako parče udubite prstom i kuvajte u vodi koju ste posolili. Kada isplivaju na površinu izvadite. Slaninu i luk iseckajte, propržite. Sipajte preko krompira, a onda prelijte sa kiselom pavlakom, seckanim lukom i mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem