Testo napravite od samo 2 sastojka, a to su krompir i skrob. Zatim oblikujte loptice koje liče na njoke, a onda pospite sa slaninom i prelivom od kisele pavlake. Brzo i lako se pravi, a ovo jelo je nešto između obrok salate i testenine.
Sastojci:
- 4 krompira
- 100 g skroba
- 1 crni luk
- 200 g seckane slanine
- kisela pavlaka
- 1 čen belog luka
- mirođija
Priprema:
Krompir skuvajte, pa ispasirajte i pomešajte sa skrobom. Umesite testo, pa ostavite u frižideru 10-15 minuta. Testo razvucite, pa isecite trake. Trake oblikujte u valjak i isecite na parčiće. Svako parče udubite prstom i kuvajte u vodi koju ste posolili. Kada isplivaju na površinu izvadite. Slaninu i luk iseckajte, propržite. Sipajte preko krompira, a onda prelijte sa kiselom pavlakom, seckanim lukom i mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus