Umesto klasične musake isprobajte ovu italijansku verziju. Oni pored mlevenog mesa i krompira, dodaju i sir, šargarepu i paradajz kako bi upotpunili ukus već odličnom jelu. Mi je prelivamo sa jajima i mleko, a Italijani sa jajima i lukom. Takođe, ako ne želite da se musaka zalepi za tepsiju, kada je nauljite, pospite je i prezlama.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 1 čen belog luka
- 200 g čeri paradajza
- 250 g mlevenog mesa
- 900 g krompira
- mladi luk
- 5 jaja
- 2 kašike prezli
- 75 g sira
Priprema:
Ispržite seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu, seckani beli luk i čeri paradajz. Malo promešajte, pa dodajte mlevenom meso, poklopite i dinstajte. U drugoj posudi propržite krompir koji ste isekli na kockice. Jaja umutite, pa pomešajte sa seckanim mladim lukom. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa stavite red krompira. Prelijte sa jajima, pa stavite meso, preko sir i opet red krompira. Prelijte preostalom smesom od jaja i pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom