Krmenadle su mnogima omiljene, ali ponekad znaju da budu prilično suve. Pripremljene na ovaj način biće izuzetno sočne, a ono što će obradovati mnoge domaćice to je da je prirpema jela izuzetno brza, stavite sve u pleh i gurnete u rernu. Imaćete kompletan ručak za koji vam ne treba previše truda.

Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 200 ml bujona
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika masti
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Krmenadle začinite po ukusu pa namažite senfom. Poređajte ih u dublji pleh, koji ste prethodno premazali sa mašću. U bujon dodajte sitno naseckan peršun, pa pomešajte sa pavlakom i ovom smesom prelijte meso. Pleh pokrijte folijom i pecite na 200 C oko 45 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite još nekih 15-ak minuta da meso uhvati rumenu koricu.

Izvor: Stvar ukusa