Krmenadle su mnogima omiljene, ali ponekad znaju da budu prilično suve. Pripremljene na ovaj način biće izuzetno sočne, a ono što će obradovati mnoge domaćice to je da je prirpema jela izuzetno brza, stavite sve u pleh i gurnete u rernu. Imaćete kompletan ručak za koji vam ne treba previše truda.
Sastojci:
- 4 krmenadle
- 300 ml neutralne pavlake
- 200 ml bujona
- 1 kašika senfa
- 1 kašika masti
- so, biber
- peršun
Priprema:
Krmenadle začinite po ukusu pa namažite senfom. Poređajte ih u dublji pleh, koji ste prethodno premazali sa mašću. U bujon dodajte sitno naseckan peršun, pa pomešajte sa pavlakom i ovom smesom prelijte meso. Pleh pokrijte folijom i pecite na 200 C oko 45 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite još nekih 15-ak minuta da meso uhvati rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem