Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĆEVAPI SA AROMATIČNIM KROMPIROM: Luk i začini mesu daju specifičnu aromu, a u pire dodajte ovo povrće

Poboljšajte ukus pire krompiru sa pečurkama, a poslužite sa omiljenim srpskim jelom - ćevapima.

 Ćevapi sa aromatičnim pire krompirom Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Mleveno meso može da se koristi kada se priprema musaka, sarma..., ali ubedljivo najlepša jela sa mlevenim mesom su ćevapi i ćufte, kao i leskovački uštipci. Sada napravite lako ćevape sa lukom, a kao prilog poslužite aromatični pire krompir sa pečurkama. Garantovano će se svima dopasti. 

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa 
  • 1 crni luk

Za pire:

  • 4 krompira 
  • 340 g pečuraka 
  • malo putera 
  • mirođija
  • vlašac

Možda će vas zanimati

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i začinima po želji. Ostavite da stoji 2 sata kako bi meso upilo začine. Napravite ćevape i ispecite. Krompir skuvajte i ispasirajte. U tiganju zagrejte puter sa malo ulja i pržite iseckane pečurke oko 10 minuta na umerenoj vatri. Posolite i pobiberite. Kada su pečurke spremne, dodajte ih u pire krompir. Promešajte, pa dodajte mirođiju i vlašac, opet malo promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti