Mleveno meso može da se koristi kada se priprema musaka, sarma..., ali ubedljivo najlepša jela sa mlevenim mesom su ćevapi i ćufte, kao i leskovački uštipci. Sada napravite lako ćevape sa lukom, a kao prilog poslužite aromatični pire krompir sa pečurkama. Garantovano će se svima dopasti.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 crni luk
Za pire:
- 4 krompira
- 340 g pečuraka
- malo putera
- mirođija
- vlašac
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i začinima po želji. Ostavite da stoji 2 sata kako bi meso upilo začine. Napravite ćevape i ispecite. Krompir skuvajte i ispasirajte. U tiganju zagrejte puter sa malo ulja i pržite iseckane pečurke oko 10 minuta na umerenoj vatri. Posolite i pobiberite. Kada su pečurke spremne, dodajte ih u pire krompir. Promešajte, pa dodajte mirođiju i vlašac, opet malo promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem