Mleveno meso može da se koristi kada se priprema musaka, sarma..., ali ubedljivo najlepša jela sa mlevenim mesom su ćevapi i ćufte, kao i leskovački uštipci. Sada napravite lako ćevape sa lukom, a kao prilog poslužite aromatični pire krompir sa pečurkama. Garantovano će se svima dopasti. 

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa 
  • 1 crni luk

Za pire:

  • 4 krompira 
  • 340 g pečuraka 
  • malo putera 
  • mirođija
  • vlašac

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i začinima po želji. Ostavite da stoji 2 sata kako bi meso upilo začine. Napravite ćevape i ispecite. Krompir skuvajte i ispasirajte. U tiganju zagrejte puter sa malo ulja i pržite iseckane pečurke oko 10 minuta na umerenoj vatri. Posolite i pobiberite. Kada su pečurke spremne, dodajte ih u pire krompir. Promešajte, pa dodajte mirođiju i vlašac, opet malo promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa